Swietelsky Rail opraví nádraží v Adamově

Swietelsky Rail opraví nádraží v Adamově

O rozsáhlou rekonstrukci železničního nádraží v Adamově na Blanensku se postará společnost SWIETELSKY Rail CZ, která uspěla ve veřejné soutěži vypsané Správou železnic s cenou 834 milionů korun. Podařilo se splnit i náročné kvalifikační požadavky.

„Jde o naši dosud největší zakázku na Moravě. Práce začnou v říjnu a potrvají do prosince 2022, s možností prodloužení do května 2023. To by už ale neměly vliv na cestující veřejnost,“ říká Jan Parchanski, projektový manažer SWIETELSKY Rail CZ.

Projekt zahrnuje obnovu kolejiště stanice, vybudování dvou nových bezbariérových ostrovních nástupišť a lávky, po níž se bude možné nad tratí bezpečně dostat do Hybešovy ulice. Z nástupišť na ni povedou schodiště a výtahy. Součástí stavby je také modernizace vnitřních prostor výpravní budovy se zázemím pro cestující a výstavba parkoviště pro 30 aut. Také se vybudují a rozšíří opěrné a protihlukové stěny.

„Největší stavbařskou výzvou bude bezesporu nová lávka pro pěší a přístupový chodník. Stavba se musí založit do přilehlého svahu a vysoko nad úrovní terénu vytvoří místní dominantu,“ dodal Jan Parchanski.

Stavba je součástí souborů tří staveb Rekonstrukce traťových kolejí v úseku Maloměřice st. 6 – Adamov, Rekonstrukce traťových kolejí Adamov – Blansko a Rekonstrukce nástupišť v žst. Adamov. Tím se zkvalitní železniční doprava a zvýší komfort při cestování.

Zdroj informací

Swietelsky a NejBusiness.cz

Datum

27. července 2021

Page generated in 1.5282 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál