V Litovli zahájili školní rok novým atraktivním oborem

V Litovli zahájili školní rok novým atraktivním oborem

Střední odborná škola v Litovli má další zajímavý obor. Po pivovarníkovi teď mimo jiné nově nabízí studium budoucím fotografům. Mladí lidé tak mají na výběr už z devíti učňovských a studijních směrů, v nichž se mohou vzdělávat.

„Studenty naučíme nejen fotografovat, ale také výsledné fotografie upravovat. K dispozici jim bude kromě školního fotoateliéru i počítačová učebna s editorskými programy,“ uvedl Pavel Skácel, ředitel litovelské střední školy.

Do prvního ročníku nového oboru nastoupí patnáct studentů z Olomouckého kraje i ostatních regionů. Učit se budou ateliérovou, reportážní i produktovou fotografii a mimo to také všeobecné vzdělávací předměty.

„Iniciativu školy vítám a těší mě, že dokáže pružně reagovat na poptávku trhu. Přeji všem studentům prvního ročníku oboru fotograf hodně úspěchů při studiu i v praxi,“ dodal Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství.

Fotograf je čtyřletým studijním programem zakončeným maturitní zkouškou. Odborným garantem litovelských studentů bude známý fotograf Lukáš Navara.

„Obrovskou přidanou hodnotou bude to, že se studenti naučí pracovat se speciálními fotografickými programy, světly i s nápadem. Navíc se nebudeme věnovat jen fotografii digitální, ale také analogové, takže si vyzkoušíme práci v klasické temné komoře,“ přiblížil náplň studia fotograf Lukáš Navara.   

Zdroj informací

Olomoucký kraj, eMoravia.cz a Mládež.cz

Datum

2. září 2021

Page generated in 1.2187 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál