ABB připravila pro Zlínský filmový festival interaktivní program s roboty

ABB připravila pro Zlínský filmový festival interaktivní program s roboty

Kolaborativní robot YuMi natočí filmovým fanouškům limonádu a jeho dvojče na festivalu bude pro změnu dávat zmrzlinu. YuMi bude patřit mezi zážitky, které pro děti i dospělé připravila technologická společnost ABB na letošní Zlín Film Festival.

Robotikou však výčet interaktivních zajímavostí ze světa moderních technologií a udržitelného rozvoje nekončí. Na festivalu bude instalována interaktivní scéna EDU.LAB, na které ABB spolupracuje se Škoda Auto. Kromě zmíněného robota YuMi nebo nabíjecí stanice ABB pro elektromobily v ní návštěvníci najdou další moderní technologie, od virtuální reality přes umělou inteligenci až po 3D tisk.

ABB je letos už po páté partnerem Zlín Film Festivalu, jehož 61. ročník proběhne od 9. do 15. září 2021. Podpora vzdělávání je dlouhodobě nedílnou součástí koncepce společenské odpovědnosti a udržitelného rozvoje, kterou se technologická společnost ABB hlásí ke spoluodpovědnosti za rozvoj společnosti, komunit a regionů, kde působí.

ZLÍN FILM FESTIVAL

ZLÍN FILM FESTIVAL je nejstarší, největší a nejvýznamnější filmovou přehlídkou svého druhu na světě. Festivalové projekce se uskutečňují nejen ve Zlíně, ale také v řadě dalších měst České republiky. Každoročně festival uvádí přes 350 snímků z více než 50 zemí světa. Od roku 2010 přesahuje návštěvnost festivalu 95.000 dětí i dospělých. Posláním Zlín Film Festivalu je prezentace současné celosvětové filmové tvorby pro děti a mládež a její konfrontace s běžně dostupnou audiovizuální nabídkou. Důležitým aspektem festivalu je snaha mladé diváky nejen bavit, ale také je prostřednictvím filmu vzdělávat, rozšiřovat jejich povědomí o okolním světě, rozvíjet estetické, sociální a morální cítění.

ABB

ABB je přední globální technologická společnost, která podněcuje transformaci společnosti a průmyslu k dosažení produktivnější a trvale udržitelnější budoucnosti. Propojením software s portfoliem elektrotechniky, robotiky, automatizace a pohonů ABB posouvá hranice technologií na vyšší úroveň výkonnosti. Úspěch společnosti ABB, která je špičkou v oboru více než 130 let, tvoří 105 000 talentovaných zaměstnanců ve více než 100 zemích světa.

Zdroj informací

ABB s.r.o., NejBusiness.cz, NejChlapi.cz a eMoravia.cz

Datum

7. září 2021

Page generated in 1.2647 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál