Kopemezabrno.cz: Protipovodňová opatření se neobejdou bez omezení dopravy

Kopemezabrno.cz: Protipovodňová opatření se neobejdou bez omezení dopravy

S prvními výraznějšími dopravními omezeními v souvislosti s budováním protipovodňových opatření se setkají řidiči v oblasti Bauerovy a Poříčí od 15. února. Od křižovatky Poříčí s Vídeňskou po Velodrom při Bauerově budou uzavřeny oba jízdní pruhy ve směru na centrum a Olomouc. Jízdní pruhy ve směru na BVV budou v režimu 1+1, tedy jeden jízdní pruh ve směru a centrum a Olomouc a jeden jízdní pruh ve směru na výstaviště.

V úseku Křížkovského – Vídeňská tak bude uzavřená polovina vozovky podél břehu a doprava povede v polovině silnice u zástavby. Průjezd bude možný vždy v jednom pruhu každým směrem. Cestující městskou hromadnou dopravou čeká uzavření autobusové zastávky na Poříčí u Winning Group Areny.

Částečně bude uzavřený kruhový objezd z Bauerovy na Křížkovského, přičemž zůstane zachován jednosměrný průjezd směrem na Mendlovo náměstí.

Uzavírka se dotkne i komunikace a parkoviště na Táborského nábřeží.

V oblasti křížení Vídeňské a Uhelné s Poříčím bude částečné omezení jízdního pruhu kvůli kácení stromořadí. Od 15. února budou také uzavřeny cyklostezky v úseku Štýřické nábřeží – Heršpická – Renneská – Bakalovo nábřeží – Vídeňská – Táborského nábřeží na levém i pravém břehu.

Výše popsaná omezení se budou v závislosti na postupu prací dále rozšiřována. Celkový rozsah uzavírek zahrnuje kompletní úsek stavby od Velodromu až po viadukt před ulicí Uhelnou. Předpokládaný termín ukončení stavby je 31.10.2023.

Zdroj informací

Statutární město Brno a eMoravia.cz

Datum

14. února 2022

Fotogalerie

Page generated in 1.1891 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál